gruto, w ASO zaplaciłem 1000 zł i dostalem pisemna gwarancję na rozrząd i robociznę. Biorąc pod uwagę fakt że cześci to koszt około 600-700zl + robocizna około 350zł nie lepiej zrobić w ASO??
gruto, w ASO zaplaciłem 1000 zł i dostalem pisemna gwarancję na rozrząd i robociznę. Biorąc pod uwagę fakt że cześci to koszt około 600-700zl + robocizna około 350zł nie lepiej zrobić w ASO??
Masz duża zniżkę albo załapałeś się na mega promocję. Zapytałem się o cenę wymiany rozrządu w 1.6 8v BFQ to cena wyjściowa była 1300, a ze zniżką 1200 w tym robocizna około 540 złotych.
Może było tak drogo bo normalnie nie serwisuję auta w ASO.
Poza ASO wymiana kosztuje około 600 złotych z zestawem INA albo Contitecha i też można poprosić o rachunek za usługę (najlepiej jak mechanik kupi częsci), ale to już od uczciwości mechanika zależy jak będzie podchodził do ewentualnych problemów.
Logan_x potwierdzam, że wymiana rozrządu w ASO w silniku 1,6 8v to koszt około 1200-1300 zł. z tym, że koledzy piszą o silniku 1.9 TDI i tu ceny mogą być inne.
Ja wymieniłem rozrząd w ASO i na fakturze jest wyraźnie napisane, że udziela się dwuletniej gwarancji na części pod warunkiem zamontowania ich w ASO. Przepłaciłem, ale niestety miałem przypadek w rodzinie, gdzie kuzyn wymienił rozrząd w niezależnym warsztacie po czym coś się w rozrządzie sp..o i auto poszło na złom, a warsztat do niczego się nie poczuwał.
Witam
Podepnę się pod temat
Mam pytanie. Jak często wymienia się rozrząd w 1,9 tdi BXE?
Teoretycznie wg książki to 120 kkm, ale...
Auto w listopadzie ubiegłego roku przy 260 kkm miało generalny remont silnika i oczywiście nowy rozrząd. I teraz pytanie kiedy się brać za wymianę.
Auto użytkowane jest bardzo intensywnie i pod dużym obciążeniem. Od listopada zrobiło prawie 60 kkm i zastanawiam się czy nie wypadało by już zrobić dla świętego spokoju...
A ja nie wierzę w zapewnienia producentow w dzisiejszych czasach. W 2010tym roku, jak kupilem BXE, vw zalecal wymiane paskow co 120.000km, Continental zalecal wymiane swoich paskow nadal co 60.000km. I tyle w temacie.
Twoj rozrzad, Twoja glowica, Twoje ryzyko....
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz